Házat építenél, lakást vennél, csok-os ingatant adnál el? Akkor ezekre a tippekre szükséged lehet!

Házat építenél, lakást vennél, csok-os ingatant adnál el? Akkor ezekre a tippekre szükséged lehet!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2019-10-27 Frissítve: 2019-10-28
 

Házat építenél? Akkor van egy jó hírünk: egyszerűsödtek az építési szabályok. De hogyan befolyásolja ez az építési hiteleket? Panellakást vennél Budapesten? Akkor viszont rossz hírt hoztunk, ugyanis elképesztő mértékben drágultak az elmúlt egy évben. Eladnád a lakásodat, de nem tudod, hogy előtte megéri-e felújítanod? Segítünk a számolgatásban.

Óriásit drágultak a budapesti panelek egy év alatt

24%-kal nőtt egy év alatt a budai panellakások átlagos négyzetméterára, míg a pestieknél kicsivel 20% felett volt a drágulás a Duna House adatai szerint. Ez egyben azt is jelenti, hogy a hitelből vásárlóknak nagyobb önerőt kell tudniuk előteremteni a vásárláshoz, és mivel a szükséges hitelösszeg is nagyobb lett, a havi törlesztő is nőtt. Előnyt jelent ugyanakkor a vásárlóknak, hogy a hosszú kamatperiódusú lakáshiteleknél jelentős kamatcsökkenés történt az elmúlt időszakban, ami némileg tompítja az áremelkedés mértékét. Tovább a cikkre, ha még többet tudnál meg a lakáshitelek aktuális költségeiről.

Hirdetés

Hirdetés

Mennyivel drágábban tudunk eladni egy lakást, ha felújítottuk?

Természetesen magasabb áron lehet eladni egy felújított lakást, mint egy rosszabb állapotút. A kérdés inkább az, hogy kitermelheti-e a felújítás költségeit a vételár növekedése? Befolyásolhatja az eredményt az is, ha hitelből szeretnénk megfinanszírozni a munkálatokat. Összességében több százezer forint hasznunk lehet, de megmutatjuk azt is, mikor érheti el nyereségünk a milliós nagyságrendet. Ha kíváncsi vagy a pontos számításokra, hogy mikor éri meg felújítanod a lakást eladás előtt, akkor olvasd el a cikkünket. 

Fiatal párként 3 gyereket szeretnétek? Valamikor pont a csok jelent ilyenkor nehézséget!

Fiatal pár vagytok, akik már most eldöntötték, hogy legalább három gyereket szeretnének vállalni. Akkor bizony nem könnyű a helyzetetek. A budapesti újépítésű lakásokat aranyárban adják, ám közben ezekre kaphatjátok a legnagyobb összegű támogatást. A használt lakások olcsóbbak, ám a támogatás is kevesebb rájuk. De dönthettek úgy is, hogy nem kértek most támogatást, hanem majd csak később tartotok igényt a csok-ra és a csok hitelre. Megmutatjuk a lehetőségeket! Ha érdekel, hogy mit érdemes a csok és a csok hitel igénybevétele előtt mindenképp átgondolni, akkor ezt a cikket érdemes elolvasnotok. 

Nem mindegy, hogy új építésű lakást vagy házat vásárolsz! 10 millió forint CSOK múlhat rajta

Biztosan te is tudod, hogy egészen más alapterületi megkötések érvényesek a csok esetében a lakásokra és a házakra. De azt vajon tudod, hogy mikor lakás és mikor ház egy ingatlan? A dolog ugyanis egyáltalán nem olyan egyszerű. A választ ebben a cikkben olvashatod el. 

Változnak az építési szabályok. Mit jelent ez, ha építési hitelt igényelnénk?

Jelenleg könnyebben tudunk építkezésbe kezdeni, mint korábban. Legalábbis egyszerűsödött az engedélyezési eljárás és a benyújtandó dokumentációk. Ennek feltétele, hogy egyszerű bejelentéssel induljon az építkezés és saját magunknak – lakhatási célra – építsünk házat. Miben lesz ettől egyszerűbb a dolgunk, és kihatással lehet ez a hiteligénylésünkre? Cikkünkben ennek jártunk utána.

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés