Mi köze az amerikai kamatoknak a hiteledhez? Megmutattuk a héten!

Mi köze az amerikai kamatoknak a hiteledhez? Megmutattuk a héten!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-03-25 Frissítve: 2021-08-06
 

Számlamegszüntetés, a legfontosabb dolgok a lakáshitelről, és amerikai kamatemelés. Ezek azok a heti témáink, amelyekről úgy tartjuk, hogy semmiképpen sem érdemes lemaradnod, így egy kis ízelítőt adunk most belőlük. Heti összefoglalónk következik.

Használd hitelkalkulátorunk az igényeidhez legjobban illő ajánlat megtalálásához!

Utánajárunk a számlamegszüntetés részleteinek

Eljön az az időpont, hogy valamiért meg kell válnunk a bankszámlánktól, és jobb már előre felkészülni erre a helyzetre. Mindenképp érdemes tudni, hogy a számlazárás akár levélben, meghatalmazott útján is elintézhető. Ettől függetlenül, hogy a költségek levonása után 0-val lehessen zárni a számlát, még a banki ügyintézőt is megizzaszthatja. Annak az információnak pedig ne higgyünk, hogy a számlánk csak ott zárható le, ahol nyitottuk azt.

Ne menj a bankba, mielőtt ezeket nem tudod a lakáshitelről

A lakáshitel felvételét alapos mérlegelésnek kell megelőznie, és ebbe bizony beletartozik az is, hogy tájékozódunk a hitelek jellemzőiről. Cikkünkben összeszedtük, hogy egyáltalán mik a jelzáloghitelek jellemzői, mitől függ, hogy mennyi hitelt kaphatunk, vagy éppen melyek azok a fontos kockázati tényezők, amire mindenképp gondolnunk kell.

Amerikában kamatot emeltek, hatással van ez a hitelünkre?

Az amerikai jegybank kamatot emelt a héten, ugyanakkor hazánkban egyelőre nem kell tartani egy hasonló lépéstől az MNB részéről. Nálunk sokkal inkább az európai történések a mérvadóak, márpedig itt a következő években nem várhatunk nagy változást. A hazai jegybanki kommunikáció is azt erősíti meg, hogy a jegybank 2020-ig a mostani 0,9%-os szinten marad, viszont a BUBOR már 2 év alatt elrugaszkodhat a mostani 0% körüli értékéről. Lakáshitelesként a következő 2-3 évben még biztos nem kell tartanunk a kamatemelkedéstől, ugyanakkor hosszabb távon már okkal várhatunk nagyobb elmozdulásokat. Ezért is érdemes a hosszú kamatperiódusú hitelben gondolkodni.

Pótold be, ha lemaradtál volna a következő írásainkról:

Így hozhatod össze a legtöbbet a nyugdíjra

Trükkös a Budapest Bank hitele, de 2 milliót is hozhat a konyhára

Kelendő volt a személyi kölcsön, ezek most a legjobb ajánlatok

Tisztázzuk, hogy miben tér el a THM a hitelkamattól

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés