loading

Felújítási támogatás és támogatott lakásfelújítási hitel 2021-ben

2021 egyik nagy durranása kétségtelenül a lakásfelújítási támogatás, ami utólag akár 3 millió forintot  is jelenthet azoknak a családoknak, akik korszerűsítenék, felújítanák otthonukat. Ehhez ráadásul február 1-től kedvezményes hitel igényelhető, így azok is kihasználhatják a lehetéséget, akik egyébként nem tudnák a munkálatokat önerőből megfinanszírozni. Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a lakáshitel kalkulátorunk.

(Február 1-jét követően folyamatosan bővül a támogatott otthonfelújítási hitelt kínáló bankok köre, az aktuálisan elérhető banki ajánlatokról itt találsz friss információkat.)

3 millió forint ajándék pénz?

A lakásfelújítási támogatás (hivatalos nevén otthonfelújítási támogatás) akár 3 millió forint vissza nem térítendő támogatást jelent. Mivel azonban utólagos támogatásról van szó (a benyújtott számlák alapján történik az utalás), azok élhetnek csak a lehetőséggel, akik előre meg tudják finanszírozni a munkálatok költségeit. (Magáról a lakásfelújítási támogatásról itt találsz meg minden fontos információt, ráadásul egy sor olyan kérdésre is választ kaphatsz, amelyek egyáltalán nem egyértelműek a jogszabály szövege alapján.) Az egyik ilyen sokakat érintő kérdés például az, hogy mekkora összegre jogosultak vajon a gyermeküket egyedül nevelő, elvált szülők, amiről itt olvashatsz részletesen. 

Hogyan lehet igényelni?

A támogatás igényléséhez szükséges nyomtatványokat pedig itt találod meg. 

Támogatott hitel is van a felújítási támogatáshoz

Akik nem rendelkeznek elegendő megtakarítással, úgynevezett támogatott lakásfelújítási hitelt vehetnek fel, így ebből előre kifizethetik a munkálatokat, ha pedig megkapják a vissza nem térítendő támogatást, akkor ez automatikusan csökkenti a fennálló tőketartozás összegét. Ez a hitel 2021. február 1-től lesz elérhető a bankoknál. Első körben 5 bank indult el a szuperolcsó felújítási hitellel, hogy kik, arról itt olvashatsz. 

Mi tehetsz, ha nem vagy jogosult a támogatott hitelre?

Írtunk arról is, hogy nem feltétlenül a támogatott felújítási hitel jelenti a legjobb megoldást, hiszen a Babaváró például végig kamatmentes, amennyiben legalább egy gyermek születik, illetve előfordulhat, hogy a 6 millió Ft nem elég neked – ennyi ugyanis a támogatott felújítási hitel maximális összege -, mert ennél nagyobb volumenű korszerűsítésre van szükséged. Ekkor egy felújítási célú lakáshitel vagy egy személyi kölcsön is szóba jöhet, akár kiegészítésként is.

4 felújítási támogatással kapcsolatos cikk, ami érdekelhet Téged:

Bombajó lehetőség lesz a lakástakarékpénztár és a felújítási támogatás kombinálása!
Ez aztán remek lehetőség! Újépítésű lakásra is felhasználható lesz a felújítási támogatás
A felújítási kölcsön miatt egy éven belül be kell fejezni a korszerűsítést?
9 szemfüles kérdés a felújítási támogatással kapcsolatban

 

Kapcsolódó tartalmak
Blogajánló
  • alapblog Egy éves csúcsón az amerikai 10 éves államkötvény hozama

    Az amerikai 10 éves államkötvény hozama az év eleji 1% alatti szintről csütörtökre egy éves csúcsra, 1,5%-ra emelkedett, ami igen nagy, 50% fölötti változás gyorsan,...

  • KonyhaKontrolling Így költsd el az első milliárdod!

    Az amerikai sportolók a középiskolában és az egyetemen nem kapnak fizetést, de utána egész életük gondtalanul telik, ugye? Sajnos sokszor nem. Sőt, nagyon sok profi sportoló megy csődbe a profi karrierje után. Éppen ezért készít a GQ sports videót arról, hogy hogyan költik el a profi sportolók az első millió dollárjukat (ami ugyan kevesebb, mint Tovább olvasom "Így költsd el...

  • Haszon.hu Ennyi lesz az otthonfelújítási hitel havi törlesztője, mutatjuk

    A számítás arra az esetre vonatkozik, ha valaki az igényelhető legmagasabb összeget veszi föl. Már hét banknál elérhető a támogatott otthonfelújítási hitel, amivel a szükséges munkálatokat lehet előzetesen megfinanszírozni. A Bankmonitor.hu számításai szerint 6 millió forint hitelösszeg esetén 58 000 Ft körüli havi törlesztőre számíthatnak az ügyfelek, és bár az egyes ajánlatok hasonlóak, találni közöttük különbségeket.Az új hitellel legfeljebb 6...