Felújítási támogatás és támogatott lakásfelújítási hitel 2021-ben

Felújítási támogatás és támogatott lakásfelújítási hitel 2021-ben
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2021-01-31 Frissítve: 2021-02-08
 

2021 egyik nagy durranása kétségtelenül a lakásfelújítási támogatás, ami utólag akár 3 millió forintot  is jelenthet azoknak a családoknak, akik korszerűsítenék, felújítanák otthonukat. Ehhez ráadásul február 1-től kedvezményes hitel igényelhető, így azok is kihasználhatják a lehetéséget, akik egyébként nem tudnák a munkálatokat önerőből megfinanszírozni. Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat.

(Február 1-jét követően folyamatosan bővül a támogatott otthonfelújítási hitelt kínáló bankok köre, az aktuálisan elérhető banki ajánlatokról itt találsz friss információkat.)

3 millió forint ajándék pénz?

A lakásfelújítási támogatás (hivatalos nevén otthonfelújítási támogatás) akár 3 millió forint vissza nem térítendő támogatást jelent. Mivel azonban utólagos támogatásról van szó (a benyújtott számlák alapján történik az utalás), azok élhetnek csak a lehetőséggel, akik előre meg tudják finanszírozni a munkálatok költségeit. (Magáról a lakásfelújítási támogatásról itt találsz meg minden fontos információt, ráadásul egy sor olyan kérdésre is választ kaphatsz, amelyek egyáltalán nem egyértelműek a jogszabály szövege alapján.) Az egyik ilyen sokakat érintő kérdés például az, hogy mekkora összegre jogosultak vajon a gyermeküket egyedül nevelő, elvált szülők, amiről itt olvashatsz részletesen. 

Hirdetés

Hirdetés

Hogyan lehet igényelni?

A támogatás igényléséhez szükséges nyomtatványokat pedig itt találod meg. 

Támogatott hitel is van a felújítási támogatáshoz

Akik nem rendelkeznek elegendő megtakarítással, úgynevezett támogatott lakásfelújítási hitelt vehetnek fel, így ebből előre kifizethetik a munkálatokat, ha pedig megkapják a vissza nem térítendő támogatást, akkor ez automatikusan csökkenti a fennálló tőketartozás összegét. Ez a hitel 2021. február 1-től lesz elérhető a bankoknál. Első körben 5 bank indult el a szuperolcsó felújítási hitellel, hogy kik, arról itt olvashatsz. 

Mi tehetsz, ha nem vagy jogosult a támogatott hitelre?

Írtunk arról is, hogy nem feltétlenül a támogatott felújítási hitel jelenti a legjobb megoldást, hiszen a Babaváró például végig kamatmentes, amennyiben legalább egy gyermek születik, illetve előfordulhat, hogy a 6 millió Ft nem elég neked – ennyi ugyanis a támogatott felújítási hitel maximális összege -, mert ennél nagyobb volumenű korszerűsítésre van szükséged. Ekkor egy felújítási célú lakáshitel vagy egy személyi kölcsön is szóba jöhet, akár kiegészítésként is.

4 felújítási támogatással kapcsolatos cikk, ami érdekelhet Téged:

Bombajó lehetőség lesz a lakástakarékpénztár és a felújítási támogatás kombinálása!
Ez aztán remek lehetőség! Újépítésű lakásra is felhasználható lesz a felújítási támogatás
A felújítási kölcsön miatt egy éven belül be kell fejezni a korszerűsítést?
9 szemfüles kérdés a felújítási támogatással kapcsolatban

Bankmonitor
Mennyi család- és lakástámogatást kaphatsz 2023-ban?

  • CSOK támogatás
  • CSOK-hitel
  • ÁFA kedvezmény
  • Illetékmentesség
  • Babaváró hitel
Több millió forintot nyerhetsz a jó döntéssel!
Bankmonitor
Ft
Babaváró hitelt csak házaspárok igényelhetnek!
Ft
Add meg, milyen havi jövedelmekkel rendelkezik a háztartásod!
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Sajnos nem vagy jogosult támogatás és Babaváró hitel igénybevételére!

A részleteket e-mailben fogjuk elküldeni számodra!

  • Miért nem vagy most jogosult támogatásra?
  • Hogyan lehetnél jogosult?
  • Szakértőink segítenek bármilyen kérdésedben!
Sajnos nem vagy jogosult támogatás igénybevételére.

A részleteket e-mailben fogjuk elküldeni számodra!

  • Miért nem vagy most jogosult támogatásra?
  • Hogyan lehetnél jogosult?
  • Milyen egyéb finanszírozási lehetőségeid vannak?
Add meg elérhetőséged és elküldjük a lakástámogatások részleteit e-mailben.
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy kalkuláltál!
A részletes eredményeket megküldtük az e-mail címedre!
Ha nem találod az e-mailünket, nézd meg a levélszemét (spam) mappában is!

 

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

1
Hirdetés