Melyik befektetési formával volt elérhető 20%-ot meghaladó vagyonnövekedés 1 év alatt? Mutatjuk!

szerző: Bankmonitor.hu
2014. 05. 13.

Áprilisban a fogyasztói árak 0,1%-kal mérséklődtek az 1 évvel korábbi értékhez viszonyítva. Legjobban a szeszes italok és a dohányáruk drágultak 7%-ot meghaladó mértékben, így a pénzromlás ismét a szórakozni vágyókat sújtotta leginkább. A negatív pénzromlási ütem igencsak örvendetes hír a befektetők számára. Az inflációt jelentősen meghaladó, akár 35%-os reálhozamra is szert tehettünk az elmúlt tizenkét hónapban kockázatvállalási hajlandóságunk (vérmérsékletünk) függvényében. Szerencsére akadt olyan megtakarítás – a lakás-takarékpénztár -, ahol szintén kétszámjegyű hozamot érhettünk el, mindezt rizikómentesen. Összegyűjtöttük, hogy mivel mekkora reálhozamot nyertek a befektetők!

Nem mindegy, hogy mibe fektetjük megtakarításainkat!

realhozam20140513

A részvény és az abszolút hozamú alapok 21 valamint 13%-os hozamszintjei mindenki számára igencsak kecsegtetőek lehetnek, azonban nem szabad megfeledkezni, hogy ezért cserébe magas kockázatot szükséges vállalni. Amíg egy standard betét vagy állampapír definíció szerint kockázatmentes, addig egy rosszul kiválasztott befektetési alappal a fentiekkel azonos nagyságú veszteséget is elkönyvelhetünk.

Ezért segítünk a kiválasztásban, add meg adataidat és szakértő kollégánk megkeres:

Bankmonitor

Keress a legjobb
Befektetési alap
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

A jegybanki alapkamat-csökkentési hullám erősen erodálta az alacsony kockázatú befektetések kamatszintjeit. Azonban akad egy üdítő kivétel: a lakás-takarékpénztár. Ennek a konstrukciónak az előnye amellett, hogy a befektetni kívánt összeg nem szükséges, hogy rendelkezésre álljon a befektetési időszak elején (elégséges a rendszeres havi megtakarítás), a befizetéseinket a kamatokon túlmenően maximum évi 72 ezer forintos állami támogatás is duzzasztja. Éves hozamunk így könnyedén 10% fölé emelkedhet, amit ilyen alacsony kamatkörnyezetben bűn lenne kihagyni.

Azonban fontos megjegyezni, hogy a lakás-takarékpénztárban összegyűjtött pénzünket csak meghatározott célokra fordíthatjuk. Így abban az esetben érdemes választani, ha a megtakarításunk jövőbeli felhasználási célja egybeesik az LTP keretiben meghatározottakkal. De nincs miért kétségbe esni, legyen szó akár lakásvásárlásról, felújításról vagy légkondicionáló rendszerünk korszerűsítéséről a lakástakarék-pénztári megtakarításunk számos hasznos, a lakásunkban rendszeresen felmerülő kiadásainkra nyújthat fedezetet.

Hasonlítsd össze kalkulátorunk segítségével a legjobb lakás-takarékpénztári ajánlatokat!

Lakástakarék kalkulátor

step-1
Havi X Ft befizetés
Y év-en keresztül

(lakáscélra vagy lakáshitel törlesztésre)
ebből állami támogatás
% éves hozam (EBKM)
 • Teljes állami garancia a befizetett pénzre (OBA)
 • garantált éves hozam

Most Q Ft állami támogatással
Z Ft gyűjthetsz össze lakás célra.

Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor


Most mibe fektessek?

Jelenleg rendkívül alacsony inflációs környezetet élünk, és amíg nem fut ki a rezsicsökkentés inflációra gyakorolt áldásos hatása, mindaddig akár egy bankbetéten is komoly reálhozamot lehet elérni. A következő egy évben a várható inflációval kalkulált vagyonnövekedés már lényegesen mérsékeltebb lesz, mint az elmúlt egy évben volt, így nem véletlen, hogy a lakosság jelentős része a befektetési alapok felé fordul. Ha a bankbetét vagy az állampapír alternatívájaként befektetési alapban gondolkozol, akkor az előzőekhez viszonyított többlet hozamot sajnos csak addicionális kockázat vállalása mellett érheted el.

De ha nem szeretnél kockázatot vállalni arra is van megoldás, válaszd az államilag garantált, rugalmas és értékálló befektetést nyújtó állampapírt!

Állampapír kalkulátor

step-1
Mennyi időre szeretnél befektetni?
Állampapírt a magyar államkincstártól:
 • Ingyenes számlanyitás és vezetés
 • Korlátlan garancia a pénzedre
 • Sorban állás nélkül

Éves hozam

Futamidő

Adataid megadása után az Államkincstár szakértője felhív

Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor


Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Nézd meg kiemelt befektetési ajánlatainkat: Részletek »

Kiemelt befektetési ajánlatok
OTP abszolút hozam alapok éves átlagos hozamai,
2018.05.30.
OTP logo
 • BEFEKTETÉSI TERMÉKEK 1 év 3 év 5 év INDULÁSTÓL
  OTP Prémium Származtatott Alap -1,20% 5,44% 4,81% 8,16% 1
  OTP Supra Alap 2,88% 7,22% 4,19% 15,81% 2
  Forrás: BAMOSZ - Az alapok múltbeli teljesítménye, hozama nem jelent garanciát a jövőbeli teljesítményre, hozamra. Az alapok befektetési politikájáról, a befektetések lehetséges kockázatairól és egyéb adatairól részletesen tájékozódhat az alap forgalmazási helyein, valamint az OTP Alapkezelő Zrt. honlapján található Kezelési Szabályzatot is magában foglaló Tájékoztatóból. (www.otpalap.hu) 1. 2011.04.20.
  2. 2008.05.15.
 • BEFEKTETÉSI TERMÉKEK 1 év 3 év 5 év INDULÁSTÓL
  OTP Paletta Alap 1,12% 4,04% 4,88% 7,96% 3
  OTP Fundman Alap 3,65% 6,42% n.a. 5,08% 4
  Forrás: BAMOSZ - Az alapok múltbeli teljesítménye, hozama nem jelent garanciát a jövőbeli teljesítményre, hozamra. Az alapok befektetési politikájáról, a befektetések lehetséges kockázatairól és egyéb adatairól részletesen tájékozódhat az alap forgalmazási helyein, valamint az OTP Alapkezelő Zrt. honlapján található Kezelési Szabályzatot is magában foglaló Tájékoztatóból. (www.otpalap.hu) 3. 1997.11.17.
  4. 2014.06.11.
 • BEFEKTETÉSI TERMÉKEK 1 év 3 év 5 év INDULÁSTÓL
  OTP Új Európa Alap 0,19% 2,88% 4,05% 5,41% 5
  OTP Föld Kincsei Alap -1,50% 14,13% 9,29% 6,97% 6
  Forrás: BAMOSZ - Az alapok múltbeli teljesítménye, hozama nem jelent garanciát a jövőbeli teljesítményre, hozamra. Az alapok befektetési politikájáról, a befektetések lehetséges kockázatairól és egyéb adatairól részletesen tájékozódhat az alap forgalmazási helyein, valamint az OTP Alapkezelő Zrt. honlapján található Kezelési Szabályzatot is magában foglaló Tájékoztatóból. (www.otpalap.hu) 5. 2007.11.14.
  6. 2009.02.04.
 • BEFEKTETÉSI TERMÉKEK 1 év 3 év 5 év INDULÁSTÓL
  OTP Abszolút Hozam Alap -0,82% 0,37% 3,69% 4,23% 7
  OTP Trend Alap 12,82% 7,67% 15,27% 14,14% 8
  Forrás: BAMOSZ - Az alapok múltbeli teljesítménye, hozama nem jelent garanciát a jövőbeli teljesítményre, hozamra. Az alapok befektetési politikájáról, a befektetések lehetséges kockázatairól és egyéb adatairól részletesen tájékozódhat az alap forgalmazási helyein, valamint az OTP Alapkezelő Zrt. honlapján található Kezelési Szabályzatot is magában foglaló Tájékoztatóból. (www.otpalap.hu) 7. 2006.07.11.
  8. 2011.12.23.

Magyarország összes lakástakarék ajánlatát azonnal összehasonlíthatod a Lakástakarék kalkulátorunkkal. De itt nem állunk meg: Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors, munkaidőn kívüli ügyintézés és szerződéskötés. Egyedi kedvezmények, melyek csak a Bankmonitornál érhetőek el.

Szeretném igénybe venni
a Bankmonitor segítségét Lakástakarék vonatkozásában:

Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

Kapcsolódó tartalmak

Bukhattál volna 5%-ot, helyette tele a zsebed!

2018. 06. 18.

Némi túlzással azt mondhatjuk, hogy vérengzés volt a hazai kötvénypiacon, egy befektetés tudott csak kiszámítható maradni, mégpedig a lakossági állampapírok. Cikkünkben bemutatjuk, hogy miért is csettinthetnek elégedetten az állampapírok tulajdonosai....

Lakástakarék állandó jövedelem nélkül? Legyél résen!

2018. 06. 14.

„Jelenleg Angliában élek és dolgozok, ugyanakkor augusztusban költözök és szeretnék lakástakarékot kötni a félretett pénzemből. Értelemszerűen, ha hazaköltözök, akkor egy ideig nem lesz bejelentett munkám, mert van spórolt pénzem és...

Szemtelenül gyorsan közelít a baj a részvénypiac felé

2018. 06. 12.

A nyári uborkaszezonban hagyományosan meg szoktak szaporodni a baljós hangvételű hírek, különösen igaz ez a befektetési témát taglaló elemzésekre. Egy ilyet találtunk mi is a CNBC-n, ahol egy amerikai alapkezelő...

Blogajánló

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.