Betöltés

Ennél jobb hírt nem is kaphattak volna a leendő lakáshitelesek

szerző: Bankmonitor
2018-01-10

Lassan két hónap is eltelt, amióta a bankok lakáshitel ajánlatait összehasonlítottuk, így időszerűvé vált, hogy újból megnézzük a friss kínálatot. Nem csalódtunk, ugyanis a legolcsóbb, ugyanakkor jelentős bizonytalanságot hordozó hitelek továbbra is 2,5% körüli THM mellett kelnek el. A kiszámíthatóságot kínáló hitelek kamatai ezzel szemben egyre inkább kedvezőek, a legjobb 5-10 éves rögzítésű hiteleket már 3,45-4,36%-os THM-mel is fel lehet venni. Nézzük is a részleteket!

Használd hitelkalkulátorunk az igényeidhez legjobban illő ajánlat megtalálásához!

A 2017-es év kiemelkedő volt a lakáshiteleknél, ami évek óta nem látott érdeklődést hozott a lakosság részéről, ráadásul semmi nem indokolja, hogy véget érne ez a széria. A hitelezés felpörgése, és az alacsony kamatkörnyezet közepette még inkább felértékelődik azonban a kamatperiódus kérdése, hiszen nagyon nem mindegy, hogy milyen hitelt választasz.

Az elmúlt évek kamatcsökkenésének köszönhetően az ún. rövid kamatperiódusú hiteleket (3, 6, 12 havonta változhat a törlesztő) lehet a legalacsonyabb kamat és törlesztés mellett felvenni, ahol már bőven 3% alatti kamatot érhetsz el. Ezért cserébe a válladon hordod a terhet, hogy a hitel futamideje alatt bárhová mozdulhatnak a kamatok. Ráadásul komoly esélye van, hogy már pár éven belül is megugorjanak a mostani rekord alacsony szinten álló kamatok, ezzel megdrágítva a törlesztődet is.

Amennyiben 10 millió forintot 20 évre vennél fel, a legolcsóbb ajánlatot jelenleg a 3 havi kamatperiódusú hitelek között 2,52%-os THM mellett találod meg, méghozzá a K&H Bank kínálatában. Ugyanakkor érdemes megfontolnod a döntést, mielőtt egy ilyen hitelbe belevágnál a jelenlegi körülmények között. Elsősorban akkor érdemes olcsó, változó kamatozású hitelben gondolkoznod, ha kellő mozgástér van a családi büdzsében a magasabb törlesztőkre, illetve nagyobb megtakarítással is rendelkezel, esetleg eleve rövid futamidőre hajtasz. Egyéb élethelyzetekben (kevesebb tartalék, szűkösebb büdzsé mellett) célszerű inkább a biztonságos alternatívát választani, amit a jegybank elemzése is alátámaszt.

A rögzített kamatozású hitelek éppen attól a kockázattól szabadítanak meg, hogy az emelkedő kamatoktól kelljen tartanod. Cserébe némileg drágábbak, de ma már a kamatokban lévő eltérés sem óriási, kifejezetten kedvező kondíciókkal ajánlják őket a bankok. Ráadásul az elmúlt időszakban egyre kedvezőbb kamatokkal találkozni, ami részben a fogyasztóbarát lakáshitelek megjelenésének és persze a hosszú hozamok csökkenésének köszönhető.

A legkedvezőbb feltételekkel ma már szinte kivétel nélkül a fogyasztóbarát hiteleket találjuk meg, tehát ilyen szempontból is mindenképp üdvözlendő a megjelenésük, ráadásul pénzügyi előnyt is biztosítanak a normál lakáshitelekhez képest. A Bankmonitor hitelkalkulátora alapján a legjobb rögzített hitelek kamata 3,11-7,07% között szóródik, a fixálás időtartamától függően. A kellő kiszámíthatóságot nyújtó 5-10 éves fixálású hiteleket már 3,45-4,36%-os THM-mel is felveheted, ami 57,5 ezer és 61,6 ezer forintos havi törlesztőt eredményezne.

A következő kalkulátor segítségével te is könnyedén utánanézhetsz a legjobb lakáshitel ajánlatoknak!

Lakáshitel kalkulátor

step-1
Milyen lakáshitelre van szükséged?
Ft
év
Add meg az adataidat!
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
X Ft hitel Y év futamidőre:
Kategóriánként a legolcsóbbak:

Havi törlesztő

THM
A megadott adatok alapján ? bank, ? ajánlata közül választhatsz. Az összes megtekintése
A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
  • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
  • Növeld a futamidőt
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken!
hitel futamidőre
havi -tól, THM-től.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

A legfontosabb változások

A gyakran változó hitelek esetében az előző hónapokhoz képest a kamatokban érdemi változást nem láttunk, ugyanis a referenciakamatként szolgáló BUBOR szintjében sem történt nagyobb mozgás.

Ugyanakkor a hosszú kamatperiódusú hitelek frontján több esetben is változás történt a kamatkondíciókban az utóbbi két hónapban. Míg a 3 éves kamatperiódusok esetében a legjobb ajánlatoknál 0,02-0,1%-os drágulás volt, addig a többi rögzített hitelnél a hitelfelvevők javára változott a helyzet. Az 5 és 10 éves kamatperiódusú hiteleknél 0,1-0,6%-kal is kedvezőbb lett a legjobb hitelek THM-je. A végig fix hiteleknél is kedvező változások voltak, az MKB Bank fogyasztóbarát hitelénél fél százalékkal csökkent a THM, míg az OTP Banknál 2%-os is volt a csökkenés.

Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Lakáshitel vonatkozásában:
Új hitelre van szükséged?
millió Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Szakértői cikkek

Lakáshitel kisokos

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Drágábbak most a lakáshitelek, mint egy éve?

Jó ideje minden arról szól, hogy hamarosan emelkedni fognak a kamatok. A Bankmonitor Lakáshitel Kalkulátorával megnéztük, mi is történt az elmúlt egy évben. Felemás eredménnyel jártunk, ami kifejezetten előnyös lehet...

Blogajánló

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.