Lakáshitel kalkulátor

Segítünk megtalálni a legjobb lakáshitelt
gyorsan és egyszerűen

 • Ennyi lakáshitelt szeretnék

 • Ennyi törlesztőt tudok fizetni

Ft
év
Ft
Ft
év
Ft
Ft
Ft

Kedvezőbb hitelért cserébe vállalom a következő feltételeket:

Melyik bank ajánlatait szeretnéd látni?

Ft
év
Ft
év
Ft
Ft
Ft

Kedvezőbb hitelért cserébe vállalom a következő feltételeket:

Melyik bank ajánlatait szeretnéd látni?

Lakáshitel felvétel okosan, időhúzás nélkül

Spórolj időt és pénzt!

 1. Pár kattintással több tucat banki ajánlatot hasonlíthatsz össze.
 2. Minden lakáshitel feltételét részletesen megtekintheted.
 3. Érdeklődésed esetén szakértőnk visszahív.
 4. Gyorsítjuk, és gördülékenyebbé tesszük neked az ügyintézést.
 5. Olyan kérdésekre is választ kapsz szakértőinktől, amelyekre a bankfiókban nem kapnál.
 6. Szolgáltatásunk díjmentes.

Használd a Bankmonitor lakáshitel kalkulátorát:

LAKÁSHITEL KALKULÁTOR

Így kaphatod meg a lakáshitelt

1

Kalkuláció


Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.
2

Érdeklődés


Add le érdeklődésed a választott lakáshitelre, és szakértőnk visszahív.
3

Ügyintézés


Ha kiválasztottad a számodra megfelelő bankot, segítünk az ügyintézésben is.
4

Szerződéskötés


A szerződést minden esetben szakértőnk segítségével és az általad kiválasztott bankkal kötöd.
99
Lakáshitel variáció
független összehasonlítással
13
Bank lakáshitele
egyetlen kalkulátorban
956
Megkötött szerződés
a Bankmonitoron keresztül
 • " Nekem személy szerint biztonságérzetet adott, hogy ilyen alaposan és körültekintően átnéztétek az anyagi helyzetünket, tanácsot adtatok illetve fogták a kezünket az egész folyamat során, emberi nyelvre fordították ami nem volt tiszta stb. Szerintem azzal, hogy a ti segítségetekkel/rajtatok keresztül kerestük meg a bankot gördülékenyebben haladt az ügyintézés is. Illetve köszönöm a mobilitást is. Szerintem nem egyszer volt, hogy munkaidőn kívül kerestünk... :)"

  Márta
 • " Hálásan köszönöm a segítségét! Gyors, pontos, korrekt, megbízható, ügyfélbarát, ezzel tudom jellemezni az Önök ügyintézését. Minden kérdésemre szinte azonnal pontos, kielégítő és biztos forrásból származó választ kaptam. Köszönöm!"

  Mónika
 • " Internetes keresgélés után találtunk rá a bankmonitor.hu-ra. Felvettük a kapcsolatot.Ami nekünk fontos volt:semmi kamu,semmi kisbetű,mindent tudjunk amit kell.ami fontos.mi mennyibe kerül,mikor van meg,mennyi lesz a törlesztő stb... Házhoz jöttek,elmagyarázták,segítettek és ami a lényeg,minden úgy volt ahogy ígérték. MINDENBEN! KÖSZÖNJÜK!"

  László
 • " Ezúton szeretném jelezni, hogy tökéletesen elégedett vagyok az Önök által nyújtott szolgáltatással és nagyon örülök, hogy Önöket választottam hitelem intézéséhez."

  Viktória
 • " A bankmonitor.hu-t ajánlom mindenkinek, akinek fontos, hogy szakértő, személyre szabott segítséget kapjon a legjobb, számára kedvező ajánlat kiválasztására és aki szeretné, hogy egyetlenegy, profi partner segítségével intézhessen el mindent egészen a hitelszerződés aláírásig. "

  László
 • " Köszönöm a részletes, alapos tájékoztatást, sokat segítettek bizonyos alkalmazott hitelhez köthető fogalmak, terminológiák, és a járulékos, mérlegelendő opciók megértésében. Jó lenne, ha bizonyos bankokban is ilyen profi és segítőkész szakemberek dolgoznának, mint Önök."

  Anikó

Gyakran ismételt kérdések

 • Mennyi lakáshitelt vehetek fel?

  A felvehető hitel összegét az igazolt havi nettó jövedelem, és a fedezetül felajánlott ingatlan(ok) értéke határozza meg. Amennyiben az összes elfogadható nettó jövedelem kevesebb, mint 400 ezer Ft, úgy 50%-ig, amennyiben eléri, vagy meghaladja a 400 ezer Ft-ot, úgy 60%-ig terhelhető hiteltörlesztésekkel. A fedezetül felajánlott ingatlan maximum a forgalmi (piaci) értékének 80%-ig terhelhető hitellel, de vannak olyan bankok, amelyek ennél kevesebbet engednek.

 • Milyen feltételeket kell teljesítenem a lakáshitelhez?

  Semmiképp nem szerepelhetsz a KHR-ben (régen BAR lista) elmaradással, a passzív státusz sem elfogadható. Az aktuális munkahelyeden legalább 3 hónapos munkaviszonnyal kell rendelkezned, de ha vállalkozásból igazolsz jövedelmet, akkor ennél hosszabb időt szükséges igazolni. Mindenképpen igazolni kell legalább egy minimálbért, és a bank által előírt minimális önerővel is rendelkezni kell.

 • Mennyi idő alatt kapom meg a lakáshitelt?

  Az átlagos elbírálási idő 1-1,5 hónap. Ez hosszabb lehet, amennyiben a hitelbírálat alatt kiderül valamilyen új információ (például egy-egy eltitkolt hitelkártya…), mivel a bank ilyenkor új papírokat kérhet be. Továbbá több időt vehet igénybe a hitelügyintézés akkor is, ha például CSOK támogatást is kérsz a hitelhez.

 • Mikor változhat a törlesztőrészletem?

  Egy lakáshitel törlesztőrészlete a futamidő alatt többször is megváltozhat, emelkedhet is és csökkenhet is. Hogy hányszor változhat, az attól függ, milyen hosszú kamatperiódust választasz. A kamatperiódus az az időszak, ami alatt a hitel kamata változatlan.

 • Milyen futamidőt válasszak?

  A lakáshitelek maximális futamideje lehet akár 35 év is, azonban sokszor felesleges ilyen hosszú időre elhúzni a törlesztést. Nagy hátrány, hogy minél hosszabb a futamidő, annál magasabb a teljes visszafizetés a bank felé. Inkább abból indulj ki, hogy mekkora törlesztőrészletet tudsz vállalni, mivel ez a lehetséges futamidőt is befolyásolja. A törlesztőrészlet ne annyi legyen, amennyit éppen ki tudsz fizetni! Maradjon tartalék is arra az esetre, ha emelkedne a kamat a futamidő alatt!

 • Hogyan kaphatok lakáshitelt önerő nélkül?

  Az egyik lehetséges megoldás, ha a vásárolandó ingatlanon kívül egy másik, úgynevezett pótfedezetet is fel tudsz ajánlani. Ez lehet például a szülők ingatlana. Ilyenkor a két ingatlan értéke összeadódik, és az így felvehető kölcsön összege fedezheti a teljes vételárat. Ez a megoldás nem minden banknál kivitelezhető, mert egyes pénzintézetek két ingatlan esetén is előírnak legalább 10% készpénzes önerőt. A másik lehetséges megoldás, hogy például kisebb értékű ingatlanok vásárlása esetén az önerőt pont fedezi a gyerekek után igénybe vehető CSOK összege.

Garantáltan a legjobb hitelek

Díjmentesen kaphatsz szakértői segítséget lakáshitel felvételhez!

Kapcsolódó tartalmak

Így vehetsz fel lakáshitelt 2018-ban!

2018.01.23

A tavalyi évben nemcsak a lakáspiac felfelé ívelése folytatódott, hanem ezzel párhuzamosan a lakáshitelek iránti érdeklődés is jelentősen felpörgött a lakosság részéről. Minden össze is állt, ami a lakásvásárláshoz kellhet,...

Így érdemes a hiteled mellé lakástakarékot kötni!

2018.01.16

A mostani helyzetben sokan gondolkodnak a lakáshitel felvételén és igyekeznek a rendelkezésre álló eszközöket is az előnyükre fordítani. A lakástakarék szerződés különösen nagy előnyt jelent a lakáshitel visszafizetése során, hiszen...

A hét, amikor kiderült, hogy még olcsóbb a lakáshitel!

2018.01.13

Izgalmas héten vagyunk túl, de előfordulhat, hogy néhány témáról lemaradtál, ezért a legérdekesebb cikkeinkből egy rövid ízelítőt megosztunk most veletek. Legyen szó akár lakáshitelről, akár bankszámláról, akár befektetésről, minden témában...

Ennél jobb hírt nem is kaphattak volna a leendő lakáshitelesek

2018.01.10

Lassan két hónap is eltelt, amióta a bankok lakáshitel ajánlatait összehasonlítottuk, így időszerűvé vált, hogy újból megnézzük a friss kínálatot. Nem csalódtunk, ugyanis a legolcsóbb, ugyanakkor jelentős bizonytalanságot hordozó hitelek...