Falusi CSOK, hitelkiváltás, ingyenes bankszámla, új LTP-k. A hét legfontosabb hírei

Falusi CSOK, hitelkiváltás, ingyenes bankszámla, új LTP-k. A hét legfontosabb hírei
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2019-02-24
 

Heti összefoglaló a Bankmonitor legnépszerűbb híreiből, amelyekről hiba lett volna lemaradnod. 

Kijöttek a számok a falusi CSOK-ról

A hét legfontosabb pénzügyi bejelentése családtámogatási szempontból kétségtelenül a falusi CSOK-kal kapcsolatos részletek bejelentése volt. Nem mindent lehet persze még tudni róla, de az világosan látszik, hogy a leginkább hátrányos helyzetű, népességben leginkább fogyatkozó kistelepülések lehetnek a haszonélvezői. Ezeken a településeken ugyanis egy gyermekre 600 ezer Ft, két gyermekre 2,6 millió forint, három vagy több gyermekre 10 millió Ft vissza nem térítendő támogatást kaphatnak a családok. Ráadásul a falusi CSOK használt lakások/házak vásárlására, bővítésére és korszerűsítésére is jár majd. Korszerűsítés esetén valószínűleg a CSOK fele lesz majd a támogatási összeg, de ez még változhat persze. Ha érdekel, hogy mit lehet eddig tudni a falusi CSOK-ról, akkor ITT mindent megtudhatsz róla. 

Hirdetés

Hirdetés

Eljött a hitelkiváltás ideje!

Sokat foglalkozunk a hitelkiváltással, mégpedig azért, mert szerintünk ez most talán a legaktuálisabb téma a magyar lakosság számára. Ugyanis sokan ülnek változó kamatozású hiteleken, amelyek törlesztői a jövőben könnyen emelkedhetnek, ez pedig ismét családok ezreit hozhatja nehéz helyzetbe. Mit lehet tenni ez ellen? Érdemes kiszámolni, hogy nincs-e most a piacon olyan kedvező ajánlat, amivel biztonságos, fix kamatú hitelre cserélhetők le ezek. Ráadásul erre itt van a Bankmonitor egyedülálló célszerszáma, a Hitelkiváltás Kalkulátor, amiben megadhatod saját meglévő hiteled paramétereit, és máris kiderül, van-e jobb ajánlat a számodra. Arról, hogy milyen hitelt, mikor érdemes kiváltani, ITT olvashatsz részletesen. 

Fontos tippek, ha van „régi” lakástakarékod!

Ha van élő lakástakarék-szerződésed, akkor ügyes vagy, hiszen kár lenne lemondani az ahhoz járó állami támogatásról. Ám nem elég megszerezni a jogosultságot az „ajándék” pénzre, meg is kell azt tartani. Van ugyanis néhány olyan baki, amivel hamar elveszítheted részben vagy egészben ezt az összeget. Ebben a cikkben azt mutatjuk meg, hogy mire figyelj oda, ha kimaxolnád az állami pénz begyűjtését!

Tényleg van ingyenes bankszámla? Igen!

Heti népszerű témánk az okos bankszámla-választás. Ebben a cikkünkben láthatod, hogy mennyit kell átlagosan fizetni Magyarországon a bankolásért, így kiderülhet számodra, hogy kevesebbet vagy többet fizetsz a kelleténél. Persze a legjobb az, ha egy bankszámla ingyenes. 

Mit tud az OTP és a Fundamenta új lakástakarékja?

Nagy pofon volt az LTP állami támogatásának tavalyi elvétele. Mostanra azonban a Fundamenta és az OTP is előrukkolt a maga új, immár állami támogatás nélküli lakástakarékjával. Hogy mit tudnak ezek, és milyen pénzügyi előnyt jelenthetnek számodra, arról ebben a részletes, számokban is bővelkedő cikkünkben olvashatsz. 

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Hirdetés